(Joy Division Undercover – Hamburg Oct. 21st 2023)

Joy Division Undercover is een ode aan Ian Curtis en zijn band Joy Division. Op sublieme wijze vertolkt de band een greep uit het repertoire van de Britse post-punk grootheden. Met oa. zanger Erny Green (Kaspar Baum, The Eternal), die het stemgeluid van Ian Curtis “griezelig” evenaart, en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray), kun je hoge kwaliteit ook verwachten. Een mooi eerbetoon aan een bijzondere band waarbij het publiek optimaal kan genieten van een formatie die eng dichtbij bij het origineel komt . Zowel pers als publiek is lovend over hun performance. Een quote:  “Arguably the best Joy Division tribute band ever. Their performances go even beyond authenticity.

Joy Division zelf lijkt per jaar ook aan nieuwe populariteit te winnen. Steeds meer jongeren ontdekken de unieke sound van deze band. Het laatste komt waarschijnlijk vooral omdat huidige bands als Arcade Fire, The Editors, Interpol, The National, Palace Brothers en nog veel meer roepen dat ze zeer beïnvloedt zijn door Ian Curtis en Joy Division.

JOY DIVISION UNDERCOVER
Wat in 2007 onder de vlag “Closer to Curtis” als eenmalig project startte ,naar aanleiding van de film “Control” van Anton Corbijn, liep uit op een steeds maar populairder wordend project dat sinds 2012 onder de nieuwe naam “Joy Division Undercover” langzaam aan de wereld verovert. Speelde de band eerder al in Praag en Boedapest voor uitverkochte zalen, in 2022 zette de band voor het eerst voet op Duitse bodem (Amphi Festival, Keulen, Oberhausen en Hamburg) waar de reacties ook behoorlijk uitzinnig zijn. In eigen land verkoopt de band ondertussen steevast alle zalen van het officiële clubcircuit uit.

Joy Division Undercover bestaat uit:
Vocals: Erny Green
Guitar: Henk Koorn
Bass; Edwin Oranje
Drums : Gerald Roerdinkveldboom
Keys & Guitar: Thijs Heij

TOUR 2024
In 2024 maakt de band zich op voor een tour door Nederland en Duitsland. De nieuwe tour zal onder de vlag “45 Years of Unknown Pleasures” gaan. Unknown Pleasures is de titel van het legendarische album dat in 2024 precies 45 jaar geleden het daglicht zag. Uiteraard zal de band tijdens deze tour dit gehele album integraal ten gehore brengen aangevuld met veel meer briljant materiaal van de band die in 1980 opgeheven werd nadat zanger Ian Curtis uit het leven stapte .