“Fat Sounds For Skinny Budgets”

Recording in a professional studio may not be cheap in the first place, but hey, so isn´t a cellphone. Part of my mission is asking fair rates to make great analogue and vintage recordings accessible not only to the chosen few with the unlimited budgets.

With 35 years of experience as a singer-songwriter and tons of recording sessions in numerous studios, I dare to call myself the ideal producer to guide you through the kaleidoscopic recording process of your music. In my career as a songwriter, I released ten official studio albums, played over a thousand gigs (eg CBGB’s New York) and recorded many colleagues at the side.

PS. Deze site is Engelstalig. Voor een Nederlandstalige samenvatting ga naar het tabblad “Nederlandstalige Versie”

“VUURLAND PLAYLIST”
on Spotify

 

 

 

Opnemen in een professionele studio is misschien niet goedkoop, maar ach, dat is een mobieltje ook niet. Een belangrijk deel van mijn missie is het rekenen van eerlijke tarieven om vette analoge en vintage opnames toegankelijk te maken en niet alleen voor de uitverkorenen met de onbeperkte budgetten.
Vervolgens is mijn rijke ervaring als muzikant nog belangrijker dan het technische verhaal achter de studio. Een muzikant moet een bovenmenselijke prestatie neerzetten. Techniek is daarbij uiteraard een belangrijk middel, maar uiteindelijk mag een muzikant daar nauwelijks iets van merken. Ik weet dat als geen ander en sta een muzikant bij op alle gebieden die noodzakelijk zijn. Hij of zij moet volledig gefaciliteerd en geïnspireerd worden om een maximale ´Deliverance´ te kunnen brengen. Dat beschouw ik als mijn corebusiness boven alle andere (veelal technische) aspecten die komen kijken bij een succesvol opnameproces.
Dat vast gezegd hebbende wil ik verderop op deze pagina voor de (niet-)kenners uiteraard dieper ingaan op het technische aspect van de studio en hoe wij onze vette analoge sound creëren. Scroll dus rustig verder als je benieuwd bent naar de ´ins en outs´.
ERNY GREEN @ VUURLAND

Op rijpe leeftijd besloot ik om het vak van producer optimaal te leren beheersen en begon ik een hoogwaardige opleiding aan het prestigieuze ´Abbey Road Institute Amsterdam´. Hier leerde ik, naast een berg aan kennis, de geheime kneepjes van het vak door oa. mee te lopen met grote producers als Matt Butler (Paul McCartney, Mick Jagger, Pink Flloyd e.v.a.) en Al Schmitt (Bob Dylan, Neil Young, Johnny Cash, Frank Sinatra e.v.a.). Zo mocht ik ook de knoppen bedienen tijdens opnames in de roemruchte Rockfield Studios in Wales, waar bands als bijvoorbeeld Coldplay, Oasis, Motorhead en Queen hun grootste werken opnamen. Het werken op grote Neve´s en SSL consoles leerde ik in de Sonic City Studios in Amsterdam (opnames voor oa. Bettie Serveert, Funkanizers, Ronald Visser ea.). Tegenwoordig ben ik als huisproducer werkzaam in de legendarische Vuurland Studio in hartje centrum Utrecht (zie ´History Vuurland´).

Met een enorme upgrade van de studio in 2018 is Vuurland volledig ingericht om zijn rijke geschiedenis en unieke positie in de wereld van recordings voort te zetten. En jullie kunnen daar onderdeel van uit maken!!! Heb je altijd wel eens een vette analoge opname willen maken met je band met unieke vintage gear (zie ´GEAR´)? En ook nog eens voor een uiterst betaalbare prijs voor zijn klasse (zie ´PRICES’)? Dan ben je op de juiste site beland!  Afgelopen periode had ik het genoegen om te mogen werken met oudgedienden als The Comedown (mod), Neuroot (punk), Ticket West (blues) en Boris Dzanek (new wave), maar ook met jonge opkomende artiesten als I’m With Stupid (ska/dub-reggae), Borka Balogh (indie), Ismena Goossen (Indie), Thijs Heij (indie), Thomson’s Lamp (indie), Scarlet Rose (rock), The Light (bluesrock) en nog tal van anderen.

SOUND

Tegenwoordig kan iedereen thuis zijn eigen muziek opnemen. Een verworvenheid die ik, met roots in de Eighties, alleen maar kan toejuichen. Ook ik leerde het vak door duizenden uren te maken op zolderkamertjes. Waarom dan toch kiezen voor een professionele opnamestudio? Allereerst de ´Sound´. Iedereen is op zoek naar zijn eigen geluid. Vaak weet je echter niet goed waar dat in zit. Anno nu wordt het radiolandschap gedomineerd door muziek die voor minimaal 50% is gemaakt met elektronische ofwel midi-instrumenten. Dat creëert een nieuwe sound die omarmt wordt door een groot publiek en evenzoveel makers. Daarnaast zijn de mogelijkheden in het digitale domein eindeloos. Het is een ontwikkeling die vol uitdagingen zit en waarvan het plafond nog lang niet in zicht is. Wat tegelijkertijd echter blijkt is dat veel mensen terugverlangen naar de sound van de Sixties, Seventies, Eighties & Nineties. De Top 2000 wordt nog steeds gedomineerd door analoog opgenomen liedjes. Nostalgie? Is het één beter dan het andere? Nee, het gaat hierbij om zogenaamde referenties. We kiezen niet wat we mooi vinden. We horen iets en worden gegrepen. Zomaar. ´Sound´ speelt daar echter wel een heel belangrijke rol bij. En blijkbaar heeft de analoge sound van weleer nog steeds niet ondergedaan voor het meer klinische digitale geluid van nu. Er is dan ook een heuse ´ongoing vintage revival´ gaande. Wat veel mensen echter lijken te vergeten is dat het analoog opnemen van, om maar iets te noemen, een drumstel of een zangstem een specialistisch vak is en dat niet iedereen zomaar in staat is om die gewenste analoge sound te creëren. En dat is dus waar ik in Vuurland voor ga. Daarnaast zijn goed en analoog opgenomen tracks ook uiterst geschikt om een perfecte ´moderne eindmix´ te creëren. Of het nu om Rock, Pop, Indie, Singersonwriters, Reggae, Rock, Metal, HipHop, Jazz etc. gaat, het start allemaal bij de basis van het proces. De muzikanten, de instrumenten, de versterkers, de microfoons en de preamps. First get your basic sound right!!

GEAR

In Vuurland (sinds 1983!) beschik ik t.b.v. opnames over een ruime selectie van vintage en tevens hedendaagse topklasse microfoons met daarnaast hoogwaardige, originele analoge Preamps (hardware). Zo schafte ik begin 2018 onder andere over tien preamps aan uit een originele oude BBC mengtafel (Neve 5106) en twee uiterst zeldzame preamps uit de allereerste Focusrite mengtafel (isa 110/130) die begin jaren `80  in opdracht van George Martin (jawel, de producer van The Beatles) werden ontworpen door Rupert Neve himself. Om een indruk te krijgen raad ik je aan om deze meeslepende documentaire te bekijken over de bizarre geschiedenis van deze ´console´.  Of heb je geen idee wie Rupert Neve is, of wat zijn beroemde Neve-consoles zijn? Kijk dan eens naar deze uiterst inspirerende documentaire waarin David Grohl (Nirwana, Foo Fighters) je meeneemt in zijn liefde voor deze klassieke consoles in de fameuze Sun City studio. Ook ben ik de trotse bezitter van 4 ´state of the art Universal Audio Design´ preamps, de UAD 4-710d. Met deze ´moderne´ pre-amp kan naar gelang ´buizenkarakter´ ingedraaid worden en nog veel meer (klik even op de link mocht je meer willen weten over deze nieuwe Rolls Royce onder de preamps). En alsof dat nog niet genoeg is vind je in de studio een zeer brede range aan gitaar- en basversterkers (Vox, Fender, Marshall, Mesa Boogie en meer), drumstellen, een heus Hammond orgel met Lesliebox, een Roland Space Echo, diverse vintage Outboard gear, een flinke sloot koffie en liters zuiver muzikantenbloed!
Afijn, met deze zeldzame analoge meesterwerken, gecombineerd met het neusje van de zalm aan moderne hi-tech, ben ik in Vuurland in staat alle basistracks zo authentiek mogelijk op te nemen en creëer ik een sound die zich best laat kenmerken als ´warm, vol en authentiek´. Denk aan The Beatles, maar ook aan de Rockbands in de Seventies of de New Wave in de Eighties. En waarom klinkt een album uit de Nineties als ´Nevermind´ van Nirwana zo waanzinnig lekker…. En wie daarnaast ook nog eens wil losgaan met samples en beats heb ik oa. Ableton Live (en Logic-Pro) dat naadloos integreert in ProTools. You name it, The sky is the limit!!

 ´BEST OF BOTH WORLDS´ (hybride studio)

Een groot verschil met vroeger is het medium waarop wordt opgenomen. In Vuurland heb ik er voor gekozen om het resultaat digitaal te registreren in plaats van met de oude vertrouwde taperecorder. Dit heeft talloze voordelen (denk bijv. aan nabewerking, back ups, besparing enorme tapekosten en makkelijke uitwisseling van de losse tracks) die mijns inziens opwegen tegen het enige nadeel, namelijk dat ook een taperecorder bijdraagt aan die analoge sound van vroeger. Met de mogelijkheden van nu ben ik namlijk in staat om dat grotendeels te compenseren in het digitale domein. Allereerst doordat ik gebruik maak van hoogwaardige Analoog/Digitaal omzetters (Apollo 16 van Universal Audio) die ervoor zorgen dat het analoog opgenomen geluid zo getrouw mogelijk wordt weggeschreven. Maar ook met hoogwaardige emulaties van klassieke tape recorders, compressors, en andere analoge effecten. Voor de Eindmix beschik ik dan ook over een enorme range aan hoogwaardige Plugins van Universal Audio, Waves, FabFilter, Soundtoys, Izotope en vele anderen). Ik werk met zowel ProTools, Logic en/of Ableton Live.

Analoog vs. Digitaal?
Nee, in Vuurland streef ik dus het principe van ´Best Of Both Worlds´ (de hybride studio) na.

MASTERING

Mastering is vaak ten onrechte de sluitpost op de productie begroting. Ik onderhoud nauwe banden met een aantal nationale en internationale mastering engineers die redelijk goed betaalbaar zijn (tussen de 60 en 100 euro per track). Ik durf echter te stellen dat, mocht jullie budget deze toch wel prijzige nabewerking niet toelaten, ik zeker in staat ben een hoogwaardig gemasterd product af te leveren dat geschikt is om af te spelen op alle media zoals Vinyl, CD, Spotify, iTunes, Radio, Bluetooth devices etc. etc.. Hiertoe gebruik ik bovengenoemde plugins, eventueel hardware (denk aan de Focusrite 110/130) en de relatief nieuwe mastertools van Leapwing Audio (check de link!). Ik lever het uiteindelijke product incl. alle zgn. Red Book specificaties, zodat het helemaal klaar is voor de perserij.

“BEST OF BOTH WORLDS”

Read about our concept and learn what makes Vuurland so unique in the field of recording studios.

Software plug-ins & so called DAW´s have taken over most music studios these days. And to be honest, new digital technology has definitely brought sound engineers a much faster and a far more precise workflow over the last 25 years. But it was never meant to make a band sound ´cold´, which in many cases it does unfortunately. At least to the ears of many. In reaction, the art & sound of analog recording is making a strong comeback. Now more than ever, musicians & producers are turning to hardware. In Vuurland I try to combine the best of both the digital and analogue way of recording, but strongly focus on the latter. Why so?

First, we’re being reacquainted heavily with ‘old school’, these days. For example: vinyl is coming back stronger and stronger and in terms of fashion you never really know what you’ll see coming next from grandmother’s closet. Thereby, when you hear the quality of recently analogue recorded albums, you simply have to notice that the recordings sound amazing. How come?
Well, there are some important factors to mention here like ´tape, microphones, pre-amps, analogue outboard, environment and expertise´.

First off cause, there is tape which is, in itself, like another instrument. It reacts in tone and sound to the amplitude of the recorded source. The return for heavy volume is tone, and a cool distortion. Not the digital mess that you hear when you record too hot in a DAW. This fringe benefit of analog recording has been widely exploited on many of the albums we’ve all grown up with and consider classic.

The downside of tape recording though, is that it is far too expensive for most bands and also the recorders need lots of maintenance. Consequently, it is not accessible to bands that work independently without the bigger budgets of the main music industry. These days especially, a studio has to balance time and budget against the cost of analog. In `Vuurland´ we decided, for that reason, to record digital in ProTools and get the desired analogue sound from all necessary other sources.

Thereby, these days it is quite possible to emulate the character of tape sound with newer ´state of the art´ digital tape emulators from manufacturers as UAD, which I provide in Vuurland. Off cause, if the budget is high enough and the client is destined to record on real tape, there is always the possibility to hire a tape machine to set up in `Vuurland´.

Now let me see into the other aspects of recording that provide this great analogue, or if you like, vintage sounding recordings. Cause this is where `Vuurland´ fully comes in.

First of all, recording in a room designed and tuned for recording is a completely different experience from recording in your bedroom and trying to get the ‘best sound possible’. When recording in a professionally treated room, designed from the ground up as a music facility, the aim switches from environment to the actual talent, where it should be. In `Vuurland` you will find such a treated room. It´s not the biggest, but big enough to make those “Fat Sounds For Skinny Budgets”.

Next to a good sounding room other technical gear plays a major part in getting that warm, fat sound. Off cause, we all know that it all starts with the right instruments and performance of the musicians involved, but after that, capturing the deliverance is where it´s at. Before it actually gets recorded, it passes a certain electronical chain that is of crucial importance to the final sound.

First in that chain off cause are microphones. In Vuurland I have a broad range of vintage and newer, high quality microphones to choose from. Thereby I know which one to use in all different situations, which might be as important as the microphone itself. Finding the right microphone for the right job is an important added value of my engineering skills.

But just like every microphone puts its own flavor on the tracks, so do so called ´pre-amps´. This is often, unfortunately, the highly underestimated part in the chain of good recordings. Amplifiers for all sorts of purpose (as many audio experts will confirm) have a great, not to say equal impact on the final sound. Also do pre-amps in amplifying the primal sound coming from the microphones used. Because these signals still have low voltage and need to be amplified in order to record/hear them loud. Finding the right combination of microphone and pre-amp is the indispensable knowledge a sound engineer can offer. In Vuurland I have the right set up and knowledge. Sorry to get a little detailed here, but I provide with ten characteristic, so called Neve pre-amps, used by BBC radio in the late Seventies. Neve is also the manufacturer that designed the pre-amps used on many classic recordings (from all Beatles records to Nirvana´s ´Never Mind´ to mention just a few). Next to that I have two of the first designed ´Focusrite´ channel strips, designed by the same Rupert Neve in co-operation with Beatles producer George Martin. In addition to those classic old timers I have four recently designed UAD pre-amps that contain tubes, to dial in that typical tube-sound if desired. All of this can be expended by vintage outboard gear to give that extra desired flavor to any sound. By this I mean the analogue compressors, reverbs, tape & spring delays etcetera that we have available in `Vuurland´ and that origin from the very beginning of Vuurland in 1983.

After this long and beautiful journey our sound has travelled, it will now have that desired, typical analogue flavor. So finally sending that into the digital domain with high quality AD/DA convertors (UAD), I will have full control in post-production over an already great sounding source. Now (not an instant earlier!) I can start to enjoy all the benefits of digital software for editing, mixing and mastering the music. Doing so I have achieved ´The Best of Both Worlds´ and I will be able to deliver the mixes, or masters that will sound great on any device. Be it on vinyl or Spotify.

But that still is not all. Probably most important factor in the whole recording process is an obvious and already implied one, called “Expertise”. As a studio engineer that has years of working experience within many studio´s and with particular pieces of gear, I can do something that one´s DAW can never create. By knowing the best mic placement, the best spots within the room and dialing musicians in, so that they sound as incredible as they always knew they did. There is no going through a manual, it´s true experience. People don’t hire a bass player that has never played. You look for one that has years of experience, and the chops to show for it. The same goes for a sound engineer.
On top of that I can guide musicians through the hard and diffuse process of recording music. Having been there for about 25 years I know how to deal with any situation in the studio and will be the objective ´bandmember´ with the appropriate distance to the songs. The distance that helps out in making the right choices in all different stages of the recording process. I could be your ultimate weapon against tunnel vision. Finally, I know all about the importance of something as simple sounding as ´inspiration´ and I certainly have my ways to keep the spirit alive during long sessions.

Last but not least: Recording in a professional studio may not be cheap in the first place, but hey, so isn´t a cellphone. Part of my mission though, is asking fair rates to make it all accessible not only to the chosen few with the unlimited budgets.

Feel welcome to visit our studio for a tour and learn more about all the possibilities.

 

 

 

Click the button to enter our gear gallery!

In Vuurland (since 1983!) I provide you with a wide selection of vintage and contemporary A-class microphones as well as high-quality, original analog Preamps (hardware). I own ten chanelstrips from an original old BBC mixing console, the ‘Neve 5106’ and two extremely rare ones from the very first ‘Focusrite’ console (isa 110/130), commissioned by George Martin in the early 1980s (yes, producer of The Beatles) and designed by Rupert Neve himself. To get an impression you can watch this compelling documentary about the bizarre history of this ‘console’. Or do you have no idea who Rupert Neve is, or even what his famous Neve consoles are about? Then take a look at this inspiring documentary in which David Grohl (Nirwana, Foo Fighters) explains his love for these classic consoles in the famous Sun City studio.

On the side I own 4 state of the art ‘Universal Audio Design’ preamps, the ‘UAD 4-710d. With this ‘modern’ pre-amp you can even dial in according to how much ‘tube character’ you desire for your track with real tubes (just click on the link if you want to know more about this new Rolls Royce under the preamps).

And if that’s not enough to convince you, we provide a very wide range of guitar and bass amplifiers in the studio (Vox, Fender, Marshall, Mesa Boogie and more), several drum sets, a genuine Hammond organ with Lesliebox, a ‘Roland Space Echo’, various vintage outboard gear, a large ditch of coffee and gallons of pure musician blood!

Anyway, with these rare analog masterpieces, combined with the hint of modern hi-tech, I am able to record all basic tracks in Vuurland as authentically as possible and I create a sound that can best be characterized as’ warm, full and authentic ‘. Think of The Beatles, but also of the Rock bands in the Seventies or the New Wave in the Eighties. And why does an album from the Nineties like ‘Nevermind’ by Nirwana sound so incredibly tasty …  By the way, as we live in the 21st Century, I do off cause use Ableton Live (and Logic-Pro) for those who want to play around with samples and beats and even integrate them seamlessly into their ProTools session. You name it, the sky is the limit !!

VUURLAND ON SPOTIFY

Whether you want to record vocals on your track, a drum track to continue working on at home, spoken word or whatever and you want to have it recorded at a high level … or you want to record a Single, EP or entire Album with your band. You want a good presentation of a ‘rehearsal’? A podcast maybe? An optimal final mix of a track recorded elsewhere? Auto tuning? You want to convert old analogue material and edit it to a digital medium, or even have a soundtrack composed for your holiday film or first feature film? Anything goes in Vuurland! I use a number of standard prices (see below), but for tailor-made price agreements I always do an intake first to define how you want to record (all in one go, all instruments separately etc.)and how you want the end result to sound (bring recordings of your favorite bands!). We also talk about preparations you can make as a band to achieve the best possible end result. This way we can zoom in at what is possible within the budget, so mutual expectations become clear. As a guideline you can use the amounts below (ex 21% VAT and applicable to agreements made before 1 July 2019). You will also find the starting prices (in Euro) for various standard projects (stack discounts). Finally, producers who have sufficient experience and knowledge to work with our equipment can also hire the studio without engineer. Including preamps, mikes, console, UAD Apollo 16 and iMac or MacBook (with ProTools, Logic and Ableton Live). Feel free to contact us about these guidelines without obligation. Of course without any obligation.

RECORDING & MIXING
Hourly rate: 37,50 EURO per hour (minimum purchase 2 hours).
Day price: 275 EURO per day (8 hours)

MASTERING
40 EURO per song (for only one song it’s 60,- euro)

PROJECTS (singer-songwriters, bands. Prices are ‘from’ , so only a first indication):

Single:                                  350 EURO (recordings and final mix)
EP (3 or 4 tracks):                800 EURO – 1200 EURO (recordings and final mix)
Album (ca. 10 tracks):       2500 EURO (recordings and final mix)
* One Run Demo:                 400 EURO (recordings and final mix)
** Rehearsal Registration:  250 EURO (recording and global mix)

* A One Run Demo means that you play with the entire band in one recording (so no overdubs). This means you have to be absolutely sure that you can nail the songs live as a band. Depending on the number of tracks you want to record (max. 4), you will get a few attempts per track from which you can choose your best. Provided there is time left, some tracks could still be redone. The mixing of the tracks is global, but with the quality that is suitable for promotional use (bookings for example) or even publication (again depending on how experienced the band is with playing ‘live’ in the studio). However, the more songs you record, the less mix time there is for the individual tracks. That’s a choice. A week later at the latest you will receive your final mix.

** A Rehearsal Registration means that you enter the studio at noon, sound check for about an hour (simple multi-microphone setup), “rehearse” for about 2 hours (while the tape is running) and then about 2 hours later get a fair registration of the songs played. This could be useful to bands who’d like to learn how their songs come across on tape and outside the rehearsal room. Also handy to put on Soundcloud as a link to halls and bookers. Or even if you have no further ambitions, but would you like to share your music with friends and family? Here’s your chance!

 

P.A. RENTAL

RENTAL PRICE LIST

Besides the fact that Willem Proos still works in the studio every now and then, his core business today is the rental of P.A. Systems , backlines and instruments. Willem’s extensive arsenal of instruments and amplifiers also ensures us that there is always a wide choice of backline that could be used during recording sessions. Because it is possible that an item has already been rented out that day, make sure to let us know in time what you’d like to use. Click on the logo above to see a fully up-to-date overview and rental prices. Below you find an overview of our possibilities for in the studio

GUITAR AMPS

TUBE:
Fender Twin Reverb 65 Reissue, volledig buizen, 85 watt, 2x 12 inch
Fender Hotrod Deluxe, volledig buizen, dual channel, 40 watt, 1x 12 inch
Fender Blues Deluxe Tweed, volledig buizen, dual channel, 40 watt, 1x 12 inch
Fender Super Sonic 60 Combo, volledig buizen, dual channel, 60 watt, 1x 12
Marshall DSL 40C, dual channel, volledig buizen 40 watt, 1x 12 inch
Vox AC30 C2, volledig buizen, 30 watt, 2x 12 inch
Bugera V55, volledig buizen, 55 watt
Mesa Boogie Caliber.50, dual channel, volledig buizen 50 watt, 1x 12 inch
Fender Super Champ X2, klein maar fijn, dual channel, 15 watt, 10 inch
SOLID STATE:  
Marshall Valvestate 8080, dual channel, 80 watt , 1x 12 inch
Fender Champion 100, dual channel 100 W, 2x 12 inch, met FX
Fender Ultimate Chorus, dual channel, 2x 65 watt, stereo
(Fender versie van Roland JC120, jazz chorus)
Line 6 Flextone II, (modelling amp) met floorboard, 60 watt, 1x 12 inch
Fender Acoustasonic 150 – 2x 75 watt stereo amp voor akoestisch gitaar.

BASS AMPS
SWR LA15 combo, 100 watt 15 inch, compact
Markbass Little Mark 250 watt, 15 inch of 4x 10 cabinet
Hartke HA 2500, 250 watt, 15 inch of 4×10 cabinet
Hartke HA 3500, 350 watt, 15 inch of 4×10 cabinet
Hartke LH-500 (buizen pre-amp), 500 watt, 15 inch of 4×10 cabinet
-Ampeg SVT350H Classic Series 350 watt, Mosfet (made in USA)
(Met 15 inch Ampeg SVT15E of Ampeg SVT 410 HLF4x10 cabinet)

DRUMS
Sonor Force 2001 (zwart) (9 laags linden ketels). 22 inch kick, 14 snare, 12 en 13 toms, 16 floor tom
Sonor Smart Force Extend (wine red) (9 laags populier ketels). 22 inch kick, 14 snare, 12 en 13 toms, 16 floor tom (evt extra 10 inch rack en/of 14 inch floor tom)
Sonor SSE 12 Bop, Silver Sparkle, (9 laags populier ketels) 18 inch kick, 14 snare, 12 tom, 14 floor tom.
Gretsch Catalina Club Studio (7 laags mahonie ketels) Vintage White Pearl, 20 inch kick, 14 snare, 10 en 12 toms, 14 floor tom
Gretsch Blackhawk (6-laags mahonie ketels) Wine Red, 20 inch kick, 14 snare, 10 en 12 toms, 14 floor tom.
Gretsch Catalina Maple Amber (7-laags esdoorn ketels) 22 inch kick, 14 snare, 10 en 12 rack toms, 14 en 16 floor toms

CYMBALS
-set Paiste 101: 20 inch ride, 14 hi-hat, 14 crash en 16 crash
-Set Sabian B8 Performance: 20 inch ride, 14 hi-hat, 16 crash en 18 crash
-Set Zildjian: ZBT 20- Ride en 14-hi-hat, 14 en 16 Avedis crash

KEYBOARDS
Yamaha P85 of P105 stagepiano (88-toetsen Graded-Hammer-Keyboard)
met stand en sustainpedaal.
Nord Electro 5D 73  met stand en sustainpedaal. Beroemde Hammond orgel sounds met drawbars en Nord piano geluiden
EMU longboard synthesizer, veel vintage sounds, o.a. grand piano, fender en   wurlitzer, clavinet, B3 organ, Moog, Midi en USB, 61 toetsen aanslaggevoelig
Korg Kross 61 synthesizer– workstation, zeer uitgebreide sounds en mogelijkheden, Midi en USB, 61 toetsen aanslaggevoelig


click on logo for Google Maps

Vuurland Studio
Muntstraat 6a
3512 EV Utrecht

The studio is located in the basement of a monumental building in the center of Utrecht. You will find extensive catering options in the immediate vicinity. Loading and unloading is possible in front of the door. There is a nearby parking lot on “Kruisstraat”.

Tel: 06 26 92 69 46 (Ernst) of 06 39 24 21 48 (Willem)
Email: ernygreen@ziggo.nl (Ernst) 

                                                                                            VUURLAND AGENDA

Invoice adress:
ERNY GREEN MUSIC PRODUCTIONS
:
Van Alphenstraat 44 bis, 3581 JD Utrecht,
Bank-nr: NL15 INGB 0007 0907 41
BIC/SWIFT: INGBNL2A
BTW/VAT-nr: NL001388941B91 // KvK-nr: 73204056

                                                                                                                   
Since 1983 Vuurland Studio has been located in a monumental building in the center of Utrecht and is maintained from the first day by Willem Proos who created a home base for the Utrecht underground scene for more than three decades. Think of Daryll-Ann, Racoon, Gore, Henk Westbroek, Ome Cor’s Showduo, De Kliek, Boris Dzaneck, The Charlies, The Comedown, Louisiana Radio, Mill, Motel Bokassa, Sunwoofer, but also broadcasts from VPRO TV, RTL TV , NTR / NPO TV, and NCRV TV. Just a selection from the rich past of the studio. Willem keeps the spirit of the past blowing through the catacombs of the studio, inspiring new generations to become part of the rich pop history of Utrecht.