Ernst Grevink (aka Erny Green)

Als Erny Green ben ik reeds een lang leven werkzaam in de muziek. Aanvankelijk alleen als zanger en liedjesschrijver, maar gaandeweg steeds meer als producer. Een belangrijk deel van mijn missie in Vuurland is het rekenen van eerlijke tarieven om hoogwaardige, vette analoge opnames toegankelijk te maken voor elke muzikant en niet alleen voor de uitverkorenen met de onbeperkte budgetten.

Om mijn skills op het hoogste level te krijgen voltooide ik in 2018 een studie aan de hoog geprezen opleiding ‘Abbey Road Institute Amsterdam‘. Hier leerde ik, naast een berg aan kennis, de geheime kneepjes van het vak door oa. mee te lopen met grote producers als Matt Butler (Paul McCartney, Mick Jagger, Pink Flloyd e.v.a.) en Al Schmitt (Bob Dylan, Neil Young, Johnny Cash, Frank Sinatra e.v.a.). Zo mocht ik ook de knoppen bedienen tijdens opnames in de roemruchte Rockfield Studios in Wales, waar bands als bijvoorbeeld Coldplay, Oasis, Motorhead en Queen hun grootste werken opnamen. Het werken op grote Neve´s en SSL consoles leerde ik in de Sonic City Studios in Amsterdam (opnames voor oa. Bettie Serveert, Funkanizers, Ronald Visser ea.). Tegenwoordig ben ik dus als huisproducer werkzaam in de legendarische Vuurland Studio in hartje centrum Utrecht.

Uiteraard is mijn rijke ervaring als muzikant misschien nog wel belangrijker dan het technische verhaal achter de studio. Een muzikant moet een bovenmenselijke prestatie neerzetten. Techniek is daarbij uiteraard een belangrijk middel, maar een muzikant mag daar nauwelijks iets van te merken. Ik weet dat als geen ander en sta een muzikant bij op alle gebieden die noodzakelijk zijn. Hij of zij moet volledig gefaciliteerd en geïnspireerd worden om een maximale ´Performance´ te kunnen brengen. Dat beschouw ik als mijn corebusiness boven alle andere (veelal technische) aspecten die komen kijken bij een succesvol opnameproces.

Afgelopen periode had ik het genoegen om te mogen werken met oudgedienden als The Comedown (mod), Neuroot (punk), Ticket West (blues) en Boris Dzanek (new wave), maar ook met jonge opkomende artiesten als I’m With Stupid (ska/dub-reggae), Borka Balogh (indie), Ismena Goossen (Indie), Thijs Heij (indie), Thomson’s Lamp (indie), Scarlet Rose (rock), The Light (bluesrock) en nog tal van anderen. Na de enorme upgrade van de studio in 2018 is Vuurland Studio volledig ingericht om zijn rijke geschiedenis en unieke positie in de recording business voort te zetten. En je kunt daar onderdeel van uit maken!!! Heb je altijd wel eens een vette analoge opname willen maken met je band met unieke vintage gear (zie ´GEAR´)? En ook nog eens voor een uiterst betaalbare prijs voor zijn klasse (zie ´PRIJZEN’’)? Dan ben je dus op de juiste site beland!

Dat alles gezegd hebbende wil ik verderop op deze pagina voor de (niet-)kenners uiteraard dieper ingaan op het technische aspect van de studio (Concept) en hoe wij onze vette analoge sound creëren. Scroll dus rustig verder als je benieuwd bent naar de ´ins en outs´.